سلام خدمت شما مشتریان عزیز در این مقاله قرار است راجب بیماری پی بی اف دی یا ایدز پرندگان نکات مهمی را ذکر کنیم و بیاموزیم که این بیماری چیست و چه علائمی دارد. و در ادامه به این سوال پاسخ دهیم که آیا pbfd قابل انتقال هست یا خیر؟ پس با آی آر دانه همراه باشید.
بیماری pbfd (پی بی اف دی) یا پر ریزی فرانسوی یک بیماری ویروسی هست که بین پرندگان مخصوصا طوطیسانان شایع شده است.
علائم بیماری pbfd چیست؟
چندتا از مهمترین علائم بیماری پی بی اف دی این است که پرهای پرنده ما به صورت نامنظم رشد میکند و منقار عروس هلندی یا پرنده ما به صورت غیر عادی رشد میکند و پرنده به راحتی نمیتواند غذا و دانه را بخورد.
نشانه بعدی بیماری pbfd ریزش پرهای پرنده به صورت ناخواسته اتفاق میافتد و این ریزش همراه با خونی شدن محل پرهای افتاده است. و شما مشاهده خواهید کرد که بدن پرنده خونی شده است. که این نشانهی حاد بودن این بیماری میباشد.
درمان بیماری پی بی اف دی (pbfd) چیست؟
متاسفانه تا زمان حال که این مقاله نوشته میشود راه درمانی برای این بیماری گزارش نشده است و راه درمانی برای پی بی اف دی وجود ندارد.
آیا این بیماری به پرندگان دیگر قابل انتقال است ؟
بله ، متاسفانه این بیماری به پرندگان دیگر قابل انتقال است چون این بیماری ویروسی هست پس اگر پرنده شما مشکوک به این بیماری هست بهتر است آن را از دیگر پرندگان جدا کنید تا از تکثیر این بیماری جلوگیری کنید.
توصیه میکنیم هنگام خرید پرنده بهتر است پرنده ای را انتخاب کنید که از لحاظ ظاهری ظاهر منظمی داشته باشد.
البته تشخیص این بیماری در دورهی نهفته آن ممکن است این علائم و نشانهها را نداشته باشد پس بهتر است پرنده را از افراد مورد اعتماد و جاهای معتبر بخرید که خود فروشنده هم در این زمینه اطلاعات کاملی داشته باشد چون ورود یک پرنده بیمار به قفس میتواند بقیه پرندگان را هم به این بیماری مبتلا کند. البته تست های آزمایشگاهی هم میتوان انجام داد که از سلامت پرنده مطمئن شد.
تکنیک دیگری هم که ممکن است بعضی ها بکار ببرند این است که پرنده ای که به بیماری pbfd مبتلا هست را کمتر از قیمت بازار بفروشند.
گاهی ممکن است فروشنده برای اینکه یکی از پرنده هایش بیمار شده و بخواهد از ضرر بیشتر جلوگیری کند پرندهای دیگری را که مشکوک به این بیماری هستند را با قیمت خیلی کمتر از قیمت بازار بفروشد که قطعا فروشنده عاقل چنین کاری انجام نمیدهد. این کار باعث انتشار بیشتر این بیماری میشود و باعث خراب شدن اعتبار آن فروشنده میشود.
اگر شما خریدار، فروشنده یا پرورش دهنده هستید برای پیشگیری از انتقال این بیماری بهتر است پرنده های جدید را بخوبی بررسی کنید و قبل از انتقال آن پرنده در کنار پرنده دیگرتان پرنده یا طوطی جدیدتان را به مدت دو هفته قرنطینه کنید یعنی در قفس جدا قرار دهید و در این مدت بهتر است رفتار پرنده را هم زیر نظر بگیرید تا از سلامت پرنده مطمئن شوید و اگر پرنده رفتار غیر عادی ای داشت مشاهده کنید و در مرحله بعد آن را کنار پرندگان دیگر قرار دهید.
پس هنگام خرید پرنده به این نکات توجه ویژه ای داشته باشید تا پرندهای سالم را به خانه ببرید.
نکته دیگری که برای پیشگیری از این بیماری باید مد نظر قرار دهید این است که اگر به بازار پرندگان مراجعه کردید، هنگام برگشت به خانه بهتر است قبل از وارد شدن به سالن پرندگانتان لباس های خود را تعویض کنید و حتی دوش بگیرید زیرا اگر پرندهای بیماری در بازار یا مغازه پرندگان وجود داشته باشد ممکن است پرهای ریز و گرد پرهای آن پرنده به لباس شما بچسبد و از این طریق بیماری به پرندگان شما منتقل شود.
آیا بیماری پی بی اف دی قابل انتقال به انسان است؟
خیر، تا اکنون هنوز گزارشی در مورد انتقال بیماری pbfd از پرنده به انسان منتشر نشده است.
در این مقاله نکات مهمی راجب بیماری پی بی اف دی بیان کردیم به علت اهمیت این بیماری و اینکه همه راجب این بیماری اطلاع پیدا کنند خواهشمندیم این مقاله را به افرادی که پرنده دارند ارسال کنید و خوشحال میشویم سوالات و تجربیات خود را درباره این پرنده با ما در بخش نظرات آی آر دانه پایین همین صفحه به اشتراک بگذارید.
مقاله شما عالی توضیح داده بود متاسفانه عروس هلندی من این مشکل رو پیدا کرده اوایل که خریدم شدید تر بود و پر ها خونی میشد ولی الان با تغذیه خیلی بهتر شده ، من کارشناس ژل رویال هستم و این ژل تمامی بیماری های انسان رو تحت شرایط خاصی درمان میکنه می خوام بهش ژل و گرده گل بدم شاید خوب بشه امیدوارم که درمان بشه چون خیلی دوستش داریم