سلام خدمت دوستان عزیز در این بخش از مقالههای عروس هلندی در سایت آی آر دانه قرار است راجع به انواع سرلاکها و نحوه آماده کردن سرلاک عروس هلندی صحبت کنیم بررسی کنیم که چه نوع سرلاکی برای پرنده مناسب است و چه نکات مهمی در دادن سرلاک به جوجه عروس مهم است که باید هر صاحب عروس هلندی آن را بداند.
فیلم آموزش سرلاک دادن به جوجه عروس هلندی(نکات طلایی)
سرلاک عروس هلندی در مبحث غذای عروس هلندی قرار میگیرد که در صفحهی غذاهای عروس هلندی کلی نکات بسیار مهم دربارهی انواع غذاهای مجاز و غیر مجاز برای عروس هلندی و همچنین کلی نکات دیگر از تجربیات چندین ساله خود در رابطه با عروس هلندی ها قرار داده ایم.
این مقاله در راستای کامل کردن مطلب غذای جوجه عروس هلندی از زمان به دنیا آمدن نوشته ایم که اگر دوست دارید اطلاعات بیشتری دربارهی عروس هلندی ها بدست بیاوریداین مقاله را بخوانید.
در بازار انواع و اقسام سرلاکها شامل مارکهای ایرانی و خارجی وجود دارد و برای خرید آن باید تشخیص دهیم که سرلاک مرغوب است یا خیر؟
قبل از سرلاک دادن به جوجه عروس باید چند نکته را موردتوجه قرار دهیم.
هنگامیکه ما پرندهای را از فروشنده میخریم باید از فروشنده بپرسیم که آیا به پرنده سرلاک داده است یا خیر؟ اگر سرلاک داده است از چه برندی سرلاک به جوجه عروس داده است.
اگر جواب این سؤال مثبت بود یعنی فروشنده به جوجه سرلاک میداده بهتر است که از همان مارک و برند سرلاک به عروس هلندیمان بدهیم. تا برای پرنده ما مشکلی پیش نیاید.
اگر این جوجه عروس هلندی از مولد تغذیه میشده است یعنی اینکه این عروس هلندی از پدر و مادرش تغذیه میشده است و الان از پدر و مادرش جداشده و به ما تحویل دادهشده است اینجا ما میتوانیم تصمیم بگیریم که چه برندی سرلاک به پرنده خود بدهیم و بهتر است که یک برند مرغوب تهیه کنیم برندی که هم شامل ویتامین باشد و همچنین کیفیت خوبی داشته باشد.
چطور تشخیص دهیم که چه سرلاکی مرغوب است؟
قبل از اینکه سرلاک را مصرف کنیم آن را تست میکنیم و سرلاک را با آب جوش درست میکنیم یعنی آن را با آب جوش ترکیب مینمایم اگر سرلاک مارک ایرانی هست حتماً در آب جوش حل کنید و برای سرلاکهای خارجی میتوانید آن را در آب ولرم (نه آب سرد) هم حل کنید. البته بهتر است که سرلاک خارجی را هم با آب جوش ترکیب کنید. معمولاً دستورالعمل هر سرلاک را روی بستهبندی آن مینویسند.
مثال: سرلاک مثل قند میماند، قند داخل چایی داغ زودتر حل میشود تا زمانی که قند در آب ولرم یا آب سرد بخواهیم حل کنیم به همین دلیل توصیه ما این است که سرلاک را در آب جوش حل کنید.
خب برای تست گفتیم که سرلاک را با آب جوش ترکیب میکنیم و هم میزنیم تا سرلاک آماده شود ۵ دقیقه صبر میکنیم تا مشاهده کنیم که سرلاک با آب خوب حلشده و تهنشین نشده است. اگر سرلاک بعد از چند دقیقه تهنشین شده باشد سرلاک بیکیفیت هست و میتواند عروس هلندی شمارا از پا دربیاورد.
وقتی سرلاک با آب جوش ترکیب میشود و هم میخورد باید حالت ماستی مانند داشته باشد و به همان حالت بماند و نباید ذرات آن تهنشین شوند و باید بتواند حالت ماستی مانند خود را حفظ کند و سرلاک بهصورت یکدست باشد.
اگر سرلاک مرغوب نباشد در چینهدان پرنده تهنشین میشود و هضم نمیگردد و زمانی که شما غذای وعده بعدی را میخواهید به جوجه بدهید، چون وعده قبلی خود را بهصورت کامل هضم نکرده است باعث میشود که سرلاک در چینهدان پرنده بماند و فاسد شود.
اگر این اتفاق بیفتد شما باید چینهدان پرنده را ساکشن کنید و سرلاک تهنشین شده را بیرون بکشید که دردسرهای خاص خود را دارد و خیلی از افراد ناوارد هستند پس بهتر است که همین ابتدا از یک سرلاک مرغوب برای جوجه عروس هلندی خود تهیه نمایید.
نکات سرلاک دادن به جوجه عروس هلندیای که تازه از پدر و مادرش جداشده است:
اگر عروس هلندی که دارید یا میخرید هیچ سرلاکی به آن داده نشده است و از پدر و مادرش جداشده است و شما برای اولین بار میخواهید به آن جوجه سرلاک بدهید باید نکات زیر را رعایت کنید.
۱-بهتر است ۲۴ ساعت بعد از جداسازی به جوجه سرلاک بدهیم و تا قبل از ۲۴ ساعت هیچچیزی به آن ندهیم.
حالا چرا باید ۲۴ ساعت صبر کنیم؟ برای اینکه زمانی که جوجه را از پدر و مادر جدا میکنیم چینهدان جوجه عروس پر از دانه هست و جوجه گرسنه نیست و اگر بخواهیم چند ساعت بعد به آن سرلاک بدهیم زیاد میلی به خوردن آن ندارد اما اگر بگذاریم که خوب گرسنه شود یعنی بعد از ۲۴ ساعت با اشتهای بیشتر مشتاق به خوردن سرلاک است و شما راحت میتوانید با استفاده از سرنگ و کرمک به جوجه سرلاک بدهید.
۲-یکی از دلایل دیگر این است که اگر ما بهزور به پرنده غذا بدهیم آن پرنده راحتتر دستی نمیشود اما اگر خودش مشتاق به خوردن باشد و شما به آن سرلاک بدهیم با ما راحتتر آشتی میشود چون اون موقع گرسنه است و ما نیاز آن را برطرف نمودهایم.
اما اگر زمانی که سیر است بهزور سرلاک را به آن بدهیم ممکن است بهخوبی سرلاک را نخورد و اگر در این برخورد اول این اتفاق بیفتد ما برای سرلاک دادن در دفعههای بعد اذیت میشویم و جوجه عادت میکنید که بهزور به آن سرلاک بدهید اما اگر گرسنه باشد دفعههای بعدی خودش کرمک را در چینه دانش فرومیکند و نیازی نیست که ما بهزور این کار را انجام دهیم.
البته دفعه اول شاید جوجه کمی بترسد ولی وقتی ما دفعهی اول توانستیم با موفقیت پشت سر بگذاریم دیگر خودش خوردن سرلاک با سرنگ و کرمک را یاد میگیرد.
آیا سرلاک را جلوی جوجه عروس درست کنم؟
بهتر است زمانی که سرلاک را درست میکنیم عروس هلندی هم این مراحل را ببیند و در کنار ما باشد و هرچه پرنده بزرگتر میشود وقتی گرسنه میشود برای خوردن غذا به سراغ ما میآید و حتی ممکن است ما را از خواب بیدار کند تا برای آن سرلاک درست کنیم.
چون میبیند و میداند که درست کردن سرلاک کار آسانی نیست و به مرحلهای میرسد که وقتی ما سرلاک درست میکنیم جوجه عروس به سمت کاسه میآید که سرلاک را بخورد اما اگر شما فقط سرنگ را به او نشان دهید و مراحل درست کردن سرلاک را نبیند فقط به دنبال سرنگ میرود و فکر میکند که خود سرنگ غذا دارد. و در این حالت جوجه فقط سرنگ را میشناسد و کاسه و سرلاک و مراحل ساخت آن را نمیشناسد.

وسایل موردنیاز برای سرلاک دادن به جوجه عروس هلندی:
۱-یک عدد سرنگ ۵ سیسی
۲-یک عدد کرمک یا سر سرنگ آهنی که سر آن گرد باشد
۳-بست زیپدار کوچک
۴-یک ظرف کوچک مانند کاسه کوچک
۵-یک عدد قاشق
۶-یک عدد پیمانه برای به دست آوردن حجم آب موردنیاز برای ساخت سرلاک در دفعات بعدی
۷-مقداری آب جوش
از سرسرنگهای سرتیز استفاده نکنید که ممکن است گلوی پرنده آسیب ببیند و پیشنهاد ما استفاده از کرمک دوچرخه میباشد که میتوانید آن را به سر سرنگ توسط یک بست زیپی کوچک متصل نمایید البته بدون بسته هم میتوان استفاده کرد ولی دقت کنید که کرمک از سرنگ بیرون نیاید و وارد گلوی جوجه شود باید حواستان به این موضوع باشد. چون عروس هلندی وقتی گرسنه است کرمک را به داخل چینهدان خود میکشد اگر محکم نباشد ممکن است کرمک از سرنگ بیرون بیاید و وارد چینهدان جوجه عروس شود.
البته در ابتدا کرمک محکم به سرنگ میچسبد ولی بهمرورزمان این اتصال سست میشود پس بهتر است همان ابتدا ازبست زیپدار برای محکم کردن آن استفاده کنید.
نحوه ساخت سرلاک:
برای ساخت سرلاک بهاندازه ۵ تا ۱۰ سیسی یک مقدار آب جوش یعنی آبی که جوش آمده است و دمای آن به ۱۰۰ درجه رسیده است را داخل ظرف یا همان کاسه میریزیم و مقدار آب را میتوانیم توسط پیمانه اندازه بگیریم که برای ساخت در دفعات بعدی بدانیم چه مقدار آب را باید با سرلاک ترکیب کنیم.
وقتی آب را در ظرف ریختیم کمکم سرلاک را به ظرف اضافه میکنیم و با قاشق سرلاک و آب جوش را هم میزنیم و تا زمانی این کار را انجام میدهیم که سرلاک ساختهشده حالتی ماستی مانند داشته باشد و نباید بیشازحد سفت باشد که داخل سرنگ نرود و همچنین نباید بسیار آبکی باشد که کیفیت غذایی آن پایین بیاید بعد از چند بار ساختن سرلاک شما با مقدار ترکیب آن آشنا خواهید شد.
غلظت سرلاک جوجه عروس هلندی
غلظت سرلاکی که برای جوجه عروس میسازیم خیلی مهم است و باید مناسب باشد و بیش از حد آبکی نباشد چون آبکی بودن بیش از حد میتواند از کیفیت غذایی سرلاک بکاهد و همچنین سفتی بیش از حد باعث خوب هضم نشدن سرلاک میشود و معده جوجه اذیت خواهد شد.
بهترین حالت برای ساخت سرلاک حالت ماستی مانند است که نه زیاد شل است و نه زیاد سفت است و به راحتی وارد سرنگ می شود.با چند بار درست کردن سرلاک با آب جوش به این فرمول دست خواهید یافت.
از طریق نگاه کردن به مدفوع جوجه میتوانید بفهمید که غلظت سرلاک خوب است یا خیر.
البته نوع مدفوع به کیفیت سرلاک هم بستگی دارد ولی در حالت کلی اگر مدفوع آبکی باشد احتمالا سرلاکی که به جوجه داده اید آبکی بوده است. و اگر مدفوع خشک باشد و رطوبت نداشته باشد سرلاکی که به جوجه عروسهلندی دادهاید سفت بوده است.
معایب دادن سرلاک سفت به عروس هلندی:
یکی از معایب سفت بودن سرلاک این است که از سرنگ بهخوبی رد نمیشود و علت دیگر آن این است که مقدار آبی که در سرلاک وجود دارد کم است و پرنده نیاز به آب دارد و از این طریق آب بدن پرنده هم تأمین میشود و اگر آب کم باشد بدن پرنده دچار کمبود آب میشود.
یکی از معایب دیگر این است که سرلاک سفت باعث دیرتر هضم شدن آن میشود و ممکن است در چینهدان پرنده بماند و فاسد گردد.
معایب دادن سرلاک آبکی به عروس هلندی:
اگر سرلاکی که شما میسازید آبکی باشد، بیشتر ترکیب آن آب است و در این حالت آب زیاد است و مواد مغذی و غذایی کم است و باعث میشود که جوجه عروس بهمرورزمان ضعیف شود. چون د این حالت مواد غذایی بهاندازه کافی به بدن نمیرسد. بهترین حالت برای سرلاک داشتن حالت ماستی مانند میباشد تا هم آب کافی داشته باشد و هم کیفیت غذایی مناسب داشته باشد.
چطور سرلاک را به پرنده بدهیم؟
زمانی که سرلاک را آماده کردهایم و میخواهیم آن را به پرنده بدهیم به صورتی که در بالا گفتیم بهترین روش استفاده از سرنگ و کرمک ژلهای هست و بهتر است کرمکی که استفاده میکنیم ۳ الی ۴ سانتیمتر طول داشته باشد که کامل وارد چینهدان پرنده شود و بتوانیم سرلاک را بهراحتی در چینهدان پرنده خالی کنیم.
اگر سرلاک را در دهان پرنده خالی کنیم ممکن است وارد دستگاه تنفسی جوجه شود و باعث خفگی جوجه عروس گردد این موارد خیلی پیشآمده است و تعدادی از دوستان گفتهاند که پرنده ما مرده و سرلاکی که شما به ما دادید خوب نبوده است ولی وقتیکه ما با آنها صحبت کردیم و نحوه دادن سرلاک را از آنها جویا شدیم متوجه این موضوع شدیم که سرلاک را بهصورت نادرست به پرنده دادهاند چون در این روش جوجه بعد از چند دقیقه ممکن است بمیرد زیرا دستگاه تنفسی بهوسیله سرلاک مسدود میگردد.
بهتر است از کرمک بلند استفاده کنید تا کرمک به داخل چینهدان پرنده برود. باید توجه کنید که پرنده خودش کرمک را به سمت چینهدان خود هدایت میکند بعضیاوقات ممکن است که جوجه عروس شما سرلاک نخورد و شما سعی دارید بهزور سرلاک را به پرنده بدهید حواستان را جمع کنید که کرمک را اشتباهی وارد دستگاه تنفسی و ریه جوجه نکنید.
سرلاکی را که آماده کردهاید باید توسط سرنگ و کرمک به داخل سرنگ بکشید و سرنگ را پرکنید حواستان باشد که هوای داخل سرنگ را خالی کنید تا هوا وارد چینهدان جوجه نشود.
در مرحله بعدی کرمک را روبروی دهان جوجه میگیریم تا دهانش را باز کند اگر جوجه گرسنه باشد زمانی که چیزی بالاسر آن میرود دهان خود را باز میکند اگر سر کرمک را در دهان آن قرار دهیم خودش کرمک را به سمت چین دان میکشد و زمانی که احساس کردید کرمک وارد چینهدان شده است سرنگ را بهآرامی خالی کنید.
نکته مهم: نکتهای که در دادن سرلاک به جوجه عروس خیلی مهم است این است که زمانی که شما سرلاک را درست میکنید خیلی داغ است در این حالت صبر کنید تا سرلاک ولرم شود(حدود دمای ۳۰ تا ۳۲ درجه – البته داغی آن با پشت دست هم میتوان تست نمود به صورتی که دست نسوزد) و وقتی ولرم شد سرلاک را به جوجه بدهید زیرا سرلاک داغ باعث سوختن چینهدان پرنده میشود.
پس حواستان باشد که سرلاک داغ به جوجه خود ندهید بعضیاوقات پیش میآید که عجله دارید ولی حواستان باشد که این کار باعث صدمه زدن به جوجه میشود همچنین توجه کنید که سرلاکی که بیشازحد سرد شده است را نیز به جوجه خود ندهید زیرا سرلاکی سرد هم باعث دیرهضم شدن و در طولانیمدت باعث ورم روده میگردد.
روزی چند بار به جوجه عروس خود سرلاک بدهم یا چند ساعت یکبار به جوجه عروس هلندی خود سرلاک بدهم؟
فاصله هر وعده سرلاک دادن به جوجه عروس هلندی بهتر است که حدود ۶ ساعت باشد اما اگر زمان دقیقتری میخواهید زمان دقیقتر هنگامی است که چینهدان جوجه شما خالیشده است یعنی جوجه تمامی سرلاک هایی که خورده است را هضم کرده باشد و مشتاق به خوردن وعده بعدی سرلاک است. این حالت بهتر است زیرا باعث انباشته شدن سرلاک در چینهدان نمیشود و سرلاک بهخوبی هضم میگردد.
مدتزمان هر وعده سرلاک دادن به جوجه عروس هلندی:
اگر زمان میخواهید زمان آن تقریباً ۶ ساعت است البته به مقدار خوردن سرلاک همبستگی دارد گاهی اوقات جوجه شما ۱۰ سیسی سرلاک میخورد و گاهی اوقات ۵سیسی میخورد درصورتیکه ۵ سیسی بخورد ممکن است ۴ تا ۶ ساعت دیگر گرسنه شود و پیشنهاد ما این است که مقدار کمتر سرلاک به جوجه بدهید تا راحتتر هضم شود اما اگر وقت ندارید میتوانید ۱۰ سیسی سرلاک به جوجه خود بدهید و فاصله زمانی آن بیشتر میشود.
به این نکته هم توجه کنید که شما هر چه وعدههای بیشتری به عروس هلندی خود غذا بدهید پرنده بیشتر با شما ارتباط دارد و با شما بهتر آشتی میشود.
چرا جوجه عروس سرلاک بالا میآورد؟
بعضیاوقات مشاهده نمودهایم که چین دان بعضی از جوجه عروسها کوچکتر از چینهدان استاندارد است. در این حالت شما نمیتوانید زیادی به جوجه عروس خود سرلاک بدهید مثلاً اگر ۱۰ سیسی سرلاک به جوجه خود بدهید باعث میشود که به چینهدان آن فشار بیاید و حتی سرلاکها را بالا بیاورد و این مورد هم توجه کنید.
یک نکته دیگر این است که گاهی اوقات پیش میآید که شما زیادی به جوجه خود سرلاک نمیدهید اما جوجه سرلاک را بالا میآورد در این حالت ممکن است سرلاکی که به آن دادهاید با جوجه سازگاری ندارد و بهتر است از سرلاک مرغوبتر و باکیفیتتر استفاده کرد و این موارد زمانی به وجود میآید که سرلاک جوجهها عوض میشود.
سوالات متداول
آیا به جوجه سرلاکی آب بدهم؟
خیر نیاز به آب ندارد چون سرلاکی که برای جوجه درست میکنیم به اندازه کافی آب دارد.
غلظت سرلاک برای جوجه عروس هلندی باید چه مقدار باشد؟
غلظت سرلاک باید به صورت ماستی باشد که در بالای مقاله توضیح دادیم.
آشتی کردن جوجه هنگام سرلاک دادن:
نکته دیگری که در هنگام دادن سرلاک به جوجه عروس هلندی میتوانیم استفاده کنیم این است که هنگامیکه میخواهیم به جوجه خود سرلاک بدهیم اسم آن را صدا بزنیم و با آن صحبت کنیم در این حالت صمیمیت آن با شما بیشتر میشود و حتی راحتتر با اسم خود آشنا میشود و آن را یاد میگیرد.
جوجه شما از سن پنج یا ششماهگی میتواند صحبت کردن را یاد بگیرد اگر شما بهصورت مداوم با آن صحبت کرده باشید.
زمانی که عروس هلندی کوچک است تعداد وعدههای بیشتر اما مقدار سرلاک کمتری میخورد و هرچه جوجه عروس هلندی ما بزرگتر میشود تعداد وعدهها کمتر اما حجم بیشتری غذا میخورد به چیزی که باید توجه کنید این است که سعی کنید به جوجه خود بیشازحد سرلاک ندهید بعضیاوقات ممکن است جوجه تقاضای بیشتری داشته باشد در این حالت بهتر است بیشتر از ۱۰ سیسی سرلاک به جوجه خود ندهید چون باعث میشود به چینه دان آن فشار بیاید.
زمانی که جوجه عروس شما بزرگتر میشود مثلاً ۶۰روزه یا ۷۰ روزه میشود شما میتوانید ارزن و کتان ایرانی که نرم و تازه هستند در اختیار عروس بگذارید تا کمکم با دانهها بازی کند و خوردن دانهها را یاد بگیرد.
توجه داشته باشید که ظرف مناسب برای دانههای جوجه ظرفی است که جوجه بتواند داخل آن بنشیند و راحتتر بهدانهها دسترسی داشته باشد چون زمانی که جوجه کوچک است نمیتواند روی لبه ظرف یا روی چوب بنشیند و بهتر است که از ظرف بزرگ دانه و غذای عروس هلندی استفاده کنیم
نکته دیگری که باید موردتوجه قرار دهید این است که مقدار ارزن و یا کتان یا دانههای نرم و مخصوص جوجهها را به مقدار کم داخل ظرف بریزید تا اگر جوجه درون ظرف فضله کند باعث خرابی تمام دندانهها نشود و همیشه به مقدار کم دانه داخل ظرف بریزید تا جوجه از آنها استفاده کند.
مقالات مرتبط:
آموزش دون خور کردن جوجه عروس هلندی
در پایان اگر سوالی در ذهن دارید که در نوشته های این صفحه نیافتید در بخش نظرات با ما درمیان بگذارید، همچنین اگر تجربیاتی در دادن سرلاک به جوجه عروس هلندی دارید خوشحال میشویم در کادر پایین بنویسید و برای ما ارسال کنید.(توضیحات شما درباره سرلاک این صفحه نمایش داده میشود.)
سلام من دوتا عروس دوماهه، تازه گرفتم. یکیشون اسهال هست پف کرده اصلا دونه نمیخوره صداش در نمیاد الان هشت روز که اینطور سرلاک روزی دوبار بهش میدم، امروز هم دیدم مخرجش باد کرده کثیف هم بود با آب تمیز کردم، ولی اونیکی سرحاله
سلام وقتتون بخیر
برای پیشگیری از انتقال بیماری بهتره هست که جوجه عروس هلندی سالم رو از جوجه عروس هلندی مریض جدا کنید.
برای درمان جوجه عروس هلندی بهتره هست به دامپزشکی مراجعه کنید
سلام 2تا جوجه عروس هلندی 50 روزه خریدم که از زیر پدر و مادر گرفتنشون و 2روزه که آوردمشون ولی چندبار با سرنگ و کرمک و سرسرنگ فلزی سرلاک خواستم بهشون بدم ولی اصلا میلی نشون نمیدن و هرکار که میکنم نمیخورن و ارزن و تخم مرغ گذاشتم که بیشتر ارزن رو میخورن اونم به مقدار تقریباً کم… بگید من بدونم چکار کنم آیا واجبه سرلاک بهشون بدم یانه… لطفأ منو راهنمایی کنید… ممنونم..
سلام وقتتون بخیر
چون جوجه ها تا سن 50 روزگی پیش مولدها بودن احتمال اینکه زودتر دون خور شدن رو داره. اگر سرلاک نمی خورن دیگه واجب نیست بهش بدین همین ارزن و کتان ایرانی بهش بدین و همچنین مغز تخمه خام هم براش خوبه. در کل چیزهای نرم بهش بدین چون به اصتلاح نرمه خور هستن.
سلام.بنده یک جوجه دو ماه خریدم که ارزن میخوره ولی کم آیا باید با سرلاک تغذیه بشه؟اگر بله چه مقدار ؟ تخم مرغ هم براش پختم اما فقط خردش میکنه و نمیخوره و سوال بعدی اینکه اگر سرلاک لازم هست برای جوجه دوماهه با سرنگ بهتره یا قاشق مخصوص سرلاک؟ تشکر
سلام وقتتون بخیر
سن دوماهگی معمولا یک یا دو وعده سرلاک رو به پرنده میدیم اما بستگی به جوجه داره که میل به خوردن سرلاک داره یا نه
نکته بعدی اینکه یک پارچه بزرگ پهن کنید و روی اون ارزن ایرانی برزید و جوجه رو روی پارچه رها کنید تا دانه های ارزن راحت تر در اختیارش باشه
سلام وقتتون بخیر جوجه من ۴۵ روزشه ۳ وعده سرلاک میخوره هر بار ۶ سیسی و بین وعده ها غذای نرم ولی بازم گسنشه وقتی میبینتم ناله می کنه و غذا می خواد حتما باید پاروه روی قفسش بندازم تا آرمو بشه
سلام وقتتون بخیر
ببیند چون جوجه در دوره رشد هست غذا بیشتر میخوره و معیار ما برای سرلاک دادن به جوجه عروس هلندی این هست که چینه دان جوجه عروس هلندی خالی شده باشه و وعده بعدی رو بهش میدیم
و وقتی که جوجه عروس هلندی سر و صدا میکنه یعنی گرسنه اش هست حالا یا سرلاک و یا غذای نرم بهش بدین تا جوجه گرسنگی نکشه
سلام وقت بخیر
یک جوجه عروس یک ماهه تا وقتی دونخور بشه حدودا به چند گرم سرلاک احتیاج داره؟
سلام وقتتون بخیر
تقریبا هر ده روزی 200 گرم سرلاک می خوره
تا سه ماهگی هم سرلاک به جوجه عروس میدیم تا کم کم دون خور بشه
سلام و وقت بخیر
از اشتراک گذاشتن مطالب بینهایت سپاسگزارم
سوالی که برای من پیش اومده!
شما فرموده بودید تا ۶۰-۷۰ روزگی سرلاک
اما جای دیگری گفتید از ۳۵ تا ۴۵ روزگی جوجه، میتونیم جوانه و تخم مرغ و.. بهش بدیم
ممکنه بیشتر توضیح بدید کدوم رو انجام بدیم؟
سپاسگزارم
سلام
منظور این هست که در کنار سرلاک از حدود 35 – 40 روزگی چیزهای نرم به جوجه بدیم تا باهاش بازی کنه و کم کم دانه خوردن رو یاد بگیره و این میتونه تا 3 ماه هم طول بکشه و در طی این مدت تا زمانی که پرنده سرلاک میخوره بهش سرلاک میدیم
مدت زمانی که گفتیم تقریبی هست یک جوجه هست زودتر دانه خور میشه و یکی دیرتر و این بستگی به عوامل زیادی داره
مثلا زمانی که جوجه پیش پدر و مادرش هست زودتر دانه خور میشه چون دانه خوردن رو میبینه و بیشتر تمرین میکنه
سلام عروس من جوجه اولش ۵ روزشه و ۴ تا تخم هر چهارتاش در اومدن اما نر دیشب بطور نامعلومی مرد ?حالا ماده بهش فشار میاد بنظرتون دوتا رو ازش جدا کنم ک سرلاک بدم یابازم چند روز صبر کنم
سلام وقتتون بخیر
اول نگاه کنید و ببیند عروس هلندی ماده به جوجه ها غذا میده یا نه. اگر عروس هلندی ماده به جوجه ها غذا میده که خیلی خوبه و نیازی نیست جوجه ها رو جدا کنید.
هر روز غذاهای زود هضم در اختیارش قرار بدین مثلا تخم مرغ آب پز شده،سیب زمینی آب پز شده و همچنین مخلوطی که بهش میدین دانه هاش تاره باشه و زود هضم.
ولی اگر دیدید که چینه دان جوجه ها خالی هست و عروس هلندی ماده به جوجه ها غذا نمیده باید به جوجه ها سرلاک بدین
سلام خسته نباشید
جوجه عروس من 35 روزه هست سه وعده سرلاک میخوره میتونم چیز دیگه بدم که سرلاکشو کم کنم
سلام وقتتون بخیر
نه متاسفانه نمیشه از سرلاک ش کم کرد.
چون جوجه عروس هلندی در رشد هست باید سرلاک رو حتماً بخوره مخصوصا در سنین پایین چرا؟
چون اگر پرنده سرلاک به مقدار نیازش تامین نشه باعث ضعیف شدن پرنده میشه و خوب رشد نمی کنه.
مثل نوزاد انسان می مونه تا شش ماهگی حتماً باید شیر مادر یا شیر خشک بخوره از شش ماهگی به بعد کم کم شروع میکنیم به دادن غذای آبکی
پرنده هم همینطور هست
ولی از 70 روزگی میشه از وعده سرلاک کم کرد و غذاهای نرم بهش بدیم
سلام و خسته نباشید من ی جوجه سرلاک 28 روزه دارم که بنج روزه از مادر جدا شده و یکیشون اسهال گرفته راهنمایی کنید
سلام چندتا دلیل داره برای اسهال جوجه عروس هلندی
۱.تغذیه
۲.استرس
۳.بیماری
۴.فضله خوری
۱.تغذیه: بخاطر تغذیه نامناسب ممکن هست جوجه عروس هلندی اسهال بگیره مثلا سرلاک نامرغوب بدیم یا سرلاک زیاد آبکی باشه
۲. استرس: چند بار هم تجربه کردیم وقتی که جوجه عروس هلندی از مولد ها جدا میکنیم جوجه استرس داره و چند روزی اسهال میگیره البته بعد از چند روز خوب میشن
۳.بیماری: این مورد هم بخاطر پاکسازی نکردن مولدها اتفاق می افته که جوجه ها اسهال میگیرن و می میرن
۴.فضله(مدفوع) خواری:چون جوجه ها دسترسی به فضله(مدفوع) خودشون دارن و از روی گرسنگی یا کنجکاوی شروع به خوردن میکنن که باعث اسهال پرنده میشه
سلام بعد از چند وقت میتونیم به عروسمون سرلاک بدیم؟ میتونی زودتر بگی
با تشکر
سلام دوست گرامی
سرلاک را معمولاً بین دو تا 3 ماه به جوجه ها می دهند و از 30-40 روزگی به تدریج جوانه گندم و تخم مرغ و ارزن در اختیار جوجه بذارین و زمانی که اینا رو خوردن میتونید سرلاک رو کم کم قطع کنید.
سلام.جوجه عروس من 35 روزشه و تازه خریدمش در طول روز سرلاک میخوره ایا بهش آب بدیم یا نه؟
سلام خیر نیازی نیست- تا زمانی که جوجه سرلاک میخوره نیازی به آب دادن نیست چون سرلاک خودش با آب درست میشه